Matrassen

ABC is een speciaalzaak op het gebied van polyether, koudschuim, latex en traagschuim matrassen. Wij hebben hiervan een ruim assortiment.

Polyether matrassen

Polyether matrassen hebben een kern van polyurethaanschuim. Ze bieden een aangenaam ligcomfort. De kwaliteit van deze matrassen wordt bepaald door het soortelijk gewicht van het schuim. Hoe hoger het soortelijk gewicht, hoe duurzamer de matras. De polyether matrassen zijn redelijk vocht doorlatend. Onze polyether matrassen hebben een goede prijs / kwaliteit verhouding.

Koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen hebben een open celstructuur die het materiaal unieke ventilerende en vochtregulerende eigenschappen geeft. Dit heeft als voordeel dat de duurzaamheid van een koudschuim matras hoger is dan van een polyether matras. Het eerste contact met een koudschuim matras geeft een heerlijk zacht gevoel en geeft een prima tegendruk. Koudschuim matrassen bieden een zeer hoog comfort en zijn erg veerkrachtig.

Latex matrassen

Latex matrassen zijn gemaakt van een natuurlijk, elastisch materiaal waardoor het zich goed vormt naar de contouren van het lichaam.

Traagschuim matrassen

Traagschuim matrassen zijn gemaakt van veerkrachtig koudschuim met een toplaag van soepel traagschuim om zo een comfortabele matras te krijgen. Traagschuim matrassen worden niet voor niets veel gebruikt in de gezondheidszorg.

Het wordt aanbevolen bij o.a. rugpijn, spierklachten, reumatiek, fibromyalgie en slapeloosheid. Het verbetert de bloedsomloop en dit heeft een verbeterde slaapkwaliteit tot gevolg.

Wij maken in ons eigen atelier matrassen op maat. Standaard maten, maar ook speciale maten met rondingen, schuine hoeken en inkepingen. De hoezen maken we van matrastijk, maar ook van anti-allergische tijk en Dartex (Pastilon) voor bijvoorbeeld extra hygiëne en incontinentie.

Oplegmatrassen maken we van Nasa of koudschuim in 6 en 8 centimeter dik met hoes naar keuze; matrastijk, anti-allergische tijk of Dartex (Pastilon). Oplegmatrassen kunnen gebruikt worden over alle soorten matrassen, ook ideaal voor caravan- of bootmatras.

Bezoek één van onze fillialen

Producten bekijken en advies ontvangen? U bent van harte welkom in een van onze winkels in Amsterdam of Almere.

Bestellen in de webshop

Wilt u online bestellen? Klik dan door naar onze webshop.