Schuim

ABC SchuimplasticHuis verkoopt verschillende soorten schuim in alle maten en diktes. Wij kopen het rechtstreeks in grote blokken in bij de fabriek en versnijden het met eigen snijmachines op maat.

abc-schuimplastichuis
abc-schuimplastichuis
abc-schuimplastichuis
abc-schuimplastichuis

Polyether

Polyether is een flexibel en veerkrachtig materiaal. Het veert steeds weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Hoe hoger de dichtheid, hoe groter de duurzaamheid en comfort. Wij leveren polyetherschuim in verschillende dichtheden (SG) en hardheden. Vanaf  SG 20 tot SG 45. Ons polyetherschuim heeft een goede prijs / kwaliteit verhouding.

Koudschuim

Koudschuim is een HR (High Resilience) hoogwaardig comfortschuim met een hoge veerkracht. Het heeft van nature een onregelmatige open celstructuur; netwerken van kleine driedimensionale cellen, die lijken op een honinggraadstructuur, waardoor het koudschuim zeer goed ademt. Het is vocht- en temperatuurregulerend en daarmee ook een van de beste materialen voor gebruik in matrassen.

Ook bij koudschuim speelt het SG (soortelijk gewicht) een belangrijke rol. Hoe hoger het SG, hoe minder lucht per kubieke meter, hoe beter het schuim zich naar het lichaam vormt.

Wij verkopen HR 30, 40, 50, 55 en 60. Hoe hoger het nummer, hoe hoger de veerkracht. Het schuim heeft een goede duurzaamheid en geeft jarenlang zit- en slaapplezier.

Eigenschappen

- goede comfort / lichaamsondersteuning

- voelt niet warm aan

- goede vochtopname & ventilatie

- lange levensduur

Nasa Schuim

Nasa schuim komt oorspronkelijk uit de ruimtevaart. Andere benamingen voor Nasa schuim zijn: Tempur, Memory Foam, Lazy Foam, geheugenschuim, visco-elastisch schuim of warmtegevoelig schuim.

Een bijzondere eigenschap van Nasa schuim is de optimale drukverdeling. Onder invloed van lichaamsgewicht en lichaamswarmte vormt het Nasa schuim zich naar het lichaam, waardoor het op plekken met meer weerstand meer doorveert dan bij plekken met mindere belasting. Het Nasa schuim zorgt ervoor dat de ruggengraat en de gewrichten in hun natuurlijke positie kunnen rusten, waardoor spieren en zenuwen zo min mogelijk belast worden.

Het Nasa schuim wordt niet voor niets veel gebruikt in de gezondheidszorg.
Het wordt aanbevolen bij o.a. rugpijn, spierklachten, reumatiek, fibromyalgie en slapeloosheid. Het verbetert de bloedsomloop en dit heeft een verbeterde slaapkwaliteit tot gevolg.

abc-schuimplastichuis
abc-schuimplastichuis
abc-schuimplastichuis
abc-schuimplastichuis
Bezoek één van onze fillialen

Producten bekijken en advies ontvangen? U bent van harte welkom in een van onze winkels in Amsterdam of Almere.

Bestellen in de webshop

Wilt u online bestellen? Klik dan door naar onze webshop.